AKSARAY / MERKEZ - Altınkaya Ortaokulu

Mrt

OKULUMUZDA SİVİL SAVUNMA HAFTASI YAPILAN TATBİKATLARLA VE OKUNAN ŞİİRLERLE KUTLANDI.

May

Deprem tatbikatı yapıldı. Okulumuzda olası bir deprem karşında yapılması gerekenler öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99. yılı okunan şiirler, yapılan gösteri ve yarışmalarla Altınkaya ortaokulu ve Altınkaya ilkokulu birlikteliğiyle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Mrt

Aksaray üniversitesi (ASÜ) İlim ve Fikir Topluluğu öğrencileri okulumuza 1993 yılında PKK tarafından şehit edilen öğretmen Neşe Alten´e vefa kapsamında bir kütüphane kurdu. Neşe Alten´e Vefa Kütüphanesinin açılış törenine il milli eğitim müdürümüz Hacı Ömer KARTAL, Aksaray üniversitesi (ASÜ) Rektörü prof.dr Yusuf ŞAHİN, Topluluk danışmanı Dr. Öğretim üyesi Aysun Yemen ÖCAL, ilim ve fikir topluluğu öğrencileri katıldı. Kütüphanenin açılışını yapan daha sonra okulumuzu gezen Rektör ŞAHİN öğrencilerimize derslerde başarılı olmak kadar iyi bir insan olmanın önemini anlattı. Kütüphanemize 500 adet kitap verildi ve öğrencilerimize kırtasiye malzemelri dağıtıldı. Yapılan programda Rektör Yusuf ŞAHİN´in konuşması, Dr. öğretim üyesi Aysun Yemen ÖCAL´ın konuşması ve bilimsel deneyler yer aldı. Programın ardından yapılan ikramlar sonrası okulumuzun çevresini gezen ŞAHİN okulumuzdan memnuniyetini dile getirdi.

Mrt

Çanakkale zaferinin 104. yılını okulumuzda okunan yazı,şiir ve yapılan gösterilerle kutladık. Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber. Aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Devletimiz, şehit yakını ve gazilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır. 18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Zaferiniz kutlu olsun...

Mrt

İstiklal Marşı´nın kabulünün 98. yılını okulumuzda yapılan etkinliklerle ve okunan şiirlerle kutladık.

Şbt

2018-2019 Sağlıkla ilgili fiziksel uygunluk karnesi 2. Dönem ölçümlerimizi tamamladık.

Şbt

Okulumuz kız voleybol takımı yaptığı 7 maçın 6 sını kazanarak yarı finale kaldı. Son maçı kaybederek elenen voleybol takımımızı yarı finale kadar ki başarılarından dolayı tebrik ediyorum.

Ara

Yerli Malı Haftası öğrencilerimizin evde yaparak getirdikleri ve tamamı yerli ürünlerimiz olan yiyeceklerle kutlandı.

Kas

Altınkaya ortaokulu öğrencileri Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen sinema etkinliğinde buluştu. Sinemadan sonra doyasıya eğlenen öğrenciler mutlu bir şekilde okullarına döndüler.

Ekm

29 EKİM CUMHURİYET Bayramını İlkokul ve Ortaokul birlikteliğiyle yapılan etkinliklerle, okunan şiir ve yazılarla kutladık.

Ara

Küçük erkekler voleybolda Aksaray il 2.si olan voleybol takımımız seneye şampiyonluk sözü verdi.

Mrt

Okul kütüphanemizin raflarını öğrenci masa ve sandalyelerini yeniledik.

Mrt

Sınıflarımızın donatımını yeni öğrenci sıra masalarının gelmesi ile tamamladık.

Mrt

Okulumuzun tüm sınıflarını fatih projesi kapsamında takılan akıllı tahtaların görüntülerinin sağlıklı bir şekilde alınabilmesi için black out store perdeler ile donattık. Öğretmenler odamız, idari odalarımız, kütüphanemiz ve yemekhanemize zebra perdelerimizi takdık.